Пн - Пт 08:00 - 20:00 +359 (0) 876 343 032 +359 (0) 876 343 037 info@alexmed.eu
Пн - Пт 08:00 - 20:00 +359 (0) 876 343 032 +359 (0) 876 343 037 info@alexmed.eu
Довериха ни се
2,000+ пациенти
За вас работят
15+ медицински специалисти

Съвременна неврорехабилитация

Медицинската рехабилитация има за цел постигане на максимална функционална годност и успешна ресоциализация на хората с увреждания и застрашени от инвалидизация лица. Обхваща

 • проприорецептивно нервномускулно улесняване,
 • постизометрична релаксация,
 • BOBATH терапия,
 • адаптирана физическа активност,
 • обучение в ходене, равновесие и координация.

За рехабилитационната зала е предвидено специализирано физиотерапевтично оборудване. Според симптоматиката на пациента, могат да се прилагат още:

 • апаратна физиотерапия (чрез високоинтензивен магнит, лазер и електростимулатор),
 • специализирано оборудване за постигане на баланс и постурален контрол,
 • VR-асистирана терапия и
 • активна неврорехабилитация при горни крайници.

В зависимост от степента на увреждане и неврологичните изменения, предлагаме и ерготерапевтични консултации за адаптиране на домашната и/или работната среди. При необходимост, екипът съдейства и за изработка на персонализирани ортези.

В Центъра е разработен специален протокол на работа, основан на тясното сътрудничество между невролог и физиотерапевт/рехабилитатор в диагностично-терапевтичния процес. Предлагат се пакетни услуги при заболявания с необходимост от по-дълъг възстановителен и поддържащ процес,  напр., при увреди на централния двигателен неврон, увреди на периферния двигателен неврон, атаксии, мускулни дистрофии, автоимунни и неавтоимунни полиневропатии, нарушение на мозъчното кръвообращение (мозъчен инсулт и др.), неврологични заболявания на гръбначния стълб, черепно-мозъчни травми, периферни увреди, епилепсия, множествена склероза, паркинсон, лечение на хронична/остра болка в шията, гърба, кръста и крайниците, и др.

Специализирана неврорехабилитация

вкл. апаратна физиотерапия

Комплексно неврологично възстановяване

пакетни услуги при дългосрочно лечение

Специализирано оборудване за неврорехабилитация

VR-асистирана терапия

Подходяща при лечение след инсулт от исхемичен или хеморагичен произход с остатъчна хемиплегия/пареза, (детска) церебрална парализа, наранявания на гръбначния мозък, черепно-мозъчни травми, мускулно-скелетни заболявания, невропатии (синдром на Гилен-Баре, PNP), невродегенеративни заболявания (напр., множествена склероза, болест на Паркинсон, АЛС), атаксии на горните крайници и торса, и др.

Високоенергиен лазер

Терапевтични резултати: биостимулация, облекчаване на болката, термичен ефект, противовъзпателен ефект. Подходящ при дегенеративни, възпалителни, травматични заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични заболявания, мускулни болки и ставни заболявания, посттравматични състояния (контузии, навяхвания, фрактури), кожни заболявания и др.

Високоинтензивeн електромагнит

Терапевтични резултати: облекчаване на остра и хронична болка, мобилизация на ставите, зарастване на фрактури, мускулна стимулация, намаляване на спастичността. Подходящ при невромускулни и ставно-скелетни разстройства.

Комбиниран апарат за електротерапия и електростимулация

Терапевтични резултати: облекчаване на остра и хронична болка, лечение на нервно-мускулни дисфункции, подобряване на мобилността, намаляване на остри и хронични отоци, подобряване на притока на кръв по перифериите и зарастване на тъкани.

Ръкавица за активна рехабилитация

Подходяща при лечение след инсулт, травма на гръбначния мозък, черепно-мозъчна травма, неврологично и мускулно увреждане, церебрална парализа, инвалидност в развитието, и др.

Платформа за оценка на баланс и постурален контрол

Mногопараметърен анализ на и последващо биофийбек-базирано обучение в постуралния контрол в изправена и седяща позиции. Подходяща при лечение след инсулт, черепно-мозъчни травми, множествена склероза, болест на Паркинсон, церебеларни лезии, сенилна деменция, (детска) церебрална парализа, увреждане на гръбначния мозък, миастения, миозит, увреждане на периферните нерви и мускулна атрофия.

Контакти

 • info@alexmed.eu
 • +359 (0) 876 343 032
 • +359 (0) 876 343 037
 • гр. София, ж.к. Изток, ул. "Райко Алексиев" №26А

Работно време

Пн - Пт08:00 - 20:00
Сб - Ндпочивни дни

 

© Всички права запазени. 2023, „Медицински център Алексиев и син“ ООД.

Този уебсайт се разработва и поддържа от „Медицински център Алексиев и син“ ООД. За повече информация, моля да се запознаете с Общите условия за ползване и Политиката за защита на лични данни.