Пн - Пт 08:00 - 20:00 +359 (0) 876 343 032 +359 (0) 876 343 037 info@alexmed.eu
Пн - Пт 08:00 - 20:00 +359 (0) 876 343 032 +359 (0) 876 343 037 info@alexmed.eu
Довериха ни се
2,000+ пациенти
За вас работят
15+ медицински специалисти

Близките са ключов фактор в процеса по възстановяване

Неврологичното страдание не е само заболяване на пациента, но и ситуация, с която трябва да се справят неговите близките. Това „справяне“, обаче, е на много нива и изисква подкрепа както от други пациенти и близки, които вече имат опит с даденото заболяване, така и от нас като професионалисти в тази област.

Семейна терапия

Търсейки заедно с пациента правилното решение на неговото заболяване или състояние, често фокусът е само върху самия пациент. Това, обаче, не винаги отговаря на точната терапевтична нужда. По тази причина често е необходимо да работим и с неговото семейство. То е най-стабилното „ядро“, което дава възможност на пациента по-добре да се справи с предизвикателствата и трудностите, които съпътстват неврологичните заболявания.

Ние ще Ви помогнем в тази посока, като включим в терапевтичния процес нашите специалисти, занимаващи се със семейна терапия, или неврорехабилитатор, които да проведе специализирано обучение за правилна грижа за болния в процеса на неговото възстановяване.

Адаптация на дома

Неврологичните заболявания, като мозъчния инсулт например, са често свързани със слабост в един или в няколко крайници. Това от своя страна променя способността на пациента да се справя достатъчно добре с ежедневните си дейности. По тази причина се налага промяна на домашната обстановка, така че да го предпазим от падания или друг вид наранявания, а същевременно да може да ползва безбариерно различните помещение в дома Ви.

За целта, нашите ерготерапевти могат да извършват целенасочено посещение, в което да Ви консултират относно правилната адаптация на дома спрямо конкретното заболяване и неговите особености.

Адаптация на работното място

Целта ни е не само да лекуваме неврологичните заболявания на нашите пациенти, но и да им помогнем в реинтеграцията и възможно най-скорошното включване обратно в работния процес. За тази цел може да адаптираме работно място към индивидуалните нужди на пациента, като вземем предвид спецификите на неврологичното страдание.

Близките играят ключова роля в този процес като мотивират пациентите да се върнат на пазара на труда и ги подкрепят в този труден преходен период.

Събития и отворени срещи

Медицински център „Алексиев и син“ предлага различни събития и отворени (семинарни) срещи за пациенти и/или за техните близки. Целта ни е да подпомогнем процеса на възстановяване, включително чрез споделяне на опит и взаимна подкрепа.

Следете за обявления за предстоящи събития и в социалните мрежи.

Мултидисциплинарен екип

Разполагаме с екип от невролози, неврохирурзи, физиотерапевти, психиатри, психолози, неврорехабилитатори и логопеди.

Медицински услуги

Терапевтичните схеми са приспособени към основното заболяване, което лекуваме, и най-вече към Вашите индивидуални особености.

Ценоразпис

Важно: Ценоразписът може се актуализира периодично с акт на управителя или прокуриста на лечебното заведение.

Контакти

  • info@alexmed.eu
  • +359 (0) 876 343 032
  • +359 (0) 876 343 037
  • гр. София, ж.к. Изток, ул. "Райко Алексиев" №26А

Работно време

Пн - Пт08:00 - 20:00
Сб - Ндпочивни дни

 

© Всички права запазени. 2023, „Медицински център Алексиев и син“ ООД.

Този уебсайт се разработва и поддържа от „Медицински център Алексиев и син“ ООД. За повече информация, моля да се запознаете с Общите условия за ползване и Политиката за защита на лични данни.